tisdag 15 december 2015

Dömd utan att vara känd

Idag avfärdade jag bestämt en människa som jag aldrig träffat. Det fick mig att fundera en stund över mig själv och om jag agerade rätt.

Så här var det i alla fall. Jag behövde få en arbetsuppgift utförd som jag inte klarar själv. En person i min närhet föreslog en bekant till hen. Namnet känner jag väl till. Personen i fråga har varit mycket aktiv på ett aggressivt sätt i skoldebatten här i Vimmerby. Jag har aldrig träffat personen men jag reagerade instinktivt med ett bestämt "aldrig i livet".

Personen har alltså uttryckt sig på ett sätt som fyller mig med avsky utan att jag har en aning om vem hen är eller hur hen är som person bortom hetsiga Facebook-uppdateringar.

Är det då rätt av mig att reagera så? Ja, faktiskt. Om någon på riktigt skrämmer mig genom att vara otrevlig på Facebook så är det mitt val att inte anlita den personen.

Idag finns inte ett enda större (knappt små heller) företag som inte googlar på vad en person som söker jobb hos dem har för sig på nätet. Antingen så får man vara slug med sekretessinställningarna eller så får man vårda sitt personliga varumärke. Människor som vräker ur sig saker på nätet utan att förstå den offentlighet som finns där, kommer aldrig att få min respekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar