torsdag 8 oktober 2015

Rackarns god pasta

Jag brukar ju ge tips på snabbmat! Här kommer ett recept som är bland det godaste jag vet.


Du behöver:
Broccoli
Vitlök
Buljongtärning
Färskost av philadelphiatyp
Grädde
Smör
Svartpeppar
Parmesanost, riven
Ev, rökt lax

Hur mycket du ska ta beror ju på hur många du vill laga till, hur hungriga ni är och om du vill ha matlådor att ställa in i kylen. Så måtta klokt av huvudingredienserna.

Skär broccoli i bitar. Jag brukar dela buketterna i två eller fyra delar beroende på storlek. Skiva en vitlöksklyfta. Lägg smör i en stekpanna med lite högre kanter och lägg i broccolin. Stek den en stund, se till att den får färg. Tillsätt vitlöken. Se till att även den får färg. Våga håll ganska hög temperatur här. Mycket av smaken sitter i att broccolin får färg.
När allt fått färg så häller du på grädde. Inte massor men botten ska inte synas. Sedan på med en bytta färskost och buljongtärningen. Se till att röra runt så allt blandar sig och veva i lite nymalen svartpeppar. När allt blandat sig och puttrat några få minuter så är det klart! Under tiden du gjort ovanstående så har du kokt en bra pasta al dente. Rör samman alltihop och låt den krämiga broccolisåsen möta pastan. Strö över riven parmesan och toppa till sist med så mycket skivad kallrökt lax du har lust med. Eller strunta i laxen. Detta är så himmelens gott ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar