tisdag 3 mars 2015

Vår - jovars

Det är allt rätt kallt om öronen fortfarande. Våren gör sig mest påmind genom att snödropparna står i givakt i landen. Krokus på gång och en massa julrosor som bjuder diskret skönhet. Det är ju så med julrosor att de helst ska ses underifrån. Och eftersom de är, typ, 20 centimeter höga så blir det svårt...

Jag vill påpeka att är man en familj på tre så bör man se till att INTE alla har influensa samtidigt. Bara så ni vet...

Bjuder er på ett räddningsrecept som lagas på 20 minuter:

Pasta med inbyggd sås

Lägg en klick smör i en vid stekpanna eller stekgryta. Hacka en vitlöksklyfta och stek på i smöret. Skala två rejäla morötter och riv båda grovt. Riv en medelstor squash. Ned med rivet i pannan och dra på god värme så det fräser. Låt steka en stund. Strimla rå fläskschnitzel och ned i grönsaksfräset. Stek lite till. Tillsätt en skvätt vitt vin och låt det koka in. I med grädde så det täcker, en buljongtärning och en matsked torkad dragon. Svartpeppar efter smak. Låt puttra samman under tiden som du kokar pasta. Sedan är det bara att röra ihop kokta pastan med den goda såsen, ha på lite parmesan och njuta!

Finessen med denna såsen är att det går bra att dra ned på köttet till minimal mängd om man så vill! Jag tror dessutom att det vore riktigt gott att utesluta köttet och att i stället strössla lite knaprigt bacon över när man ska äta! Klimatsmart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar