onsdag 18 mars 2015

Hundskit under tassarna

Läste på morgonen ett inlägg på Facebook om en kvinna som tröttnat på att hennes hund får andra hundars skit under tassarna. Den uppfattningen har jag både respekt och förståelse för. Det är sannerligen direkt äckligt med hundskit på fel ställe.

Damens lösning var däremot inte klockren. Hon tyckte att det skulle upp flera uppsamlingskorgar. Då skulle problemet lösas.

Tyvärr tror inte jag på det.

Hon är ju själv en uppenbart ansvarsfull hundägare som tar upp det hunden lämnar. De andra som struntar i detta de kommer fortsätta strunta i det om deras hund så sitter och gör behov bredvid en uppsamlingskorg. De är helt enkelt dåliga hundägare. Dåliga hundägare definierar jag både med att det struntar i hundarnas skit och att de eventuellt även inte har förståelse för att det finns hundrädda människor utan låter sina små (eller stora) älsklingar gå lösa alternativt närma sig främmande människor trots att de är kopplade.

De hundägare som är bra plockar upp efter sina hundar även om det inte finns uppsamlingskorg precis intill. Självklart ska det finnas korgar som underlättar men de kan ju inte finnas precis överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar