tisdag 3 september 2013

Full rulle

Lite mat och lite politik. Om vi börjar med politiken så kan vi lämna det därhän och bara njuta maten sedan, ok?

Så här är det. Obama kommer och prinsessan Madeleine är med barn. Detta har inget samband.

Kd behöver bättre opinionssiffror och får i budgetförhandlingarna igenom DUBBLERAD skattesänkning för landets pensionärer. Detta har heller inget samband.

Landets pensionärer har gott om tid att läsa sig till att hundra spänn är som en piss i Mississippi jämfört med andra skattesänkningar. Exempelvis alla som bor i storstadsområden och har får 10 000-tusentals kronor i sänkt fastighetsskatt... För att nämna en skattesänkning av flera.

Stina Thorin skriver lite på samma tema.

Tillbaka till maten och min fulla rulle!

Helgens kräftor förgylldes med en bacon- och potatisrulle. Skala och riv potatis (inte lägga rivet i vatten, då försvinner stärkelsen som behövs) smörj ett bakplåtspapper (smält smör, pensla) och bred ut potatisrivet på pappret som sedan läggs på en plåt. Ungefär som en megastor råraka fast i formen rulltårta. Inte så tjock heller, en halv cm räcker, inte mera! Droppa eller pensla lite smör på, salta och baka i ugnen typ 20 minuter på 200 grader. Den ska vara mjuk men inte knaprig. Denna gången knaperstekte jag bacon och smulade över rårakan. På med riven ost och färsk timjan, rulla ihop och dit kan man förbereda.
När man vill käka så toppa rullen med ost och in i ugnen och värm den. Mumsmums. Finessen är att rårakerulltårtan kan fyllas med lite allt möjligt, bara fantasin sätter gränser! Jag har gjort denna kall fylld med phillyost, gröna örter och rivet citronskal. Varför inte köra kantarellstuvning och västerbottenost? Eller skagenröra i den kalla varianten? Lysande till kräftor, på buffé eller bara dela med maken till middag...

1 kommentar:

 1. När det gäller Pisset i Missisippi så var denna s.k skattesänkning på 100 kr eller lika med 2.5 miljarder, jag skulle önskat man pissat på Reinfeldt, Borg istället, då hade det varit värt nåt.
  propagandan för detta var enorm måste jag säga.

  Däremot annat som inte hör till saken men som kan ge en funderare.
  Nån våldsam propaganda har jag inte sett från Alliansen sida när man tog 2.9 miljarder från sjukas AFA försäkring och delade ut till landstingen.
  Detta för att mer välbeställt folk i samhället skulle slippa få en skattehöjning eller omfördelning av pengar.

  Man ser en tydlig trend allt som ska bekostas det ska tas genom att gå på sjuka, arbetslösa. Man hör aldrig ordet skattehöjning heller när man sänker ersättningar för över det till allmän löneavgift och av det skapar jobbskatteavdrag.

  Så vad som hela tiden sker är egentligen enorma skattehöjningar i socialförsäkringssystemen d.v.s på sjuka, arbetslösa för att finasiera ett bättre liv för de som redan har det välordnat.


  Varför tar ingen upp om det att Alliansen höjer skatter för sjuka arbetslösa för att finansiera den gräddfil som det majoritetsförtryckande folket hela tiden i omgångar fått av främst sjuka, arbetslösa.


  SvaraRadera