måndag 11 februari 2013

Äta eller ätas?

För mig är maten en central del i livet, något att njuta av flera gånger om dagen. Och jag är ledsen Findus och alla ni andra. Det är inte ofta det slinker ned färdiglagade grejer i min kundvagn. Det finns två saker som kan gå hem som nödfallslösningar hemma, den ena är färdig pytt i panna och den andra är frusen panpizza. Men det är verkligen en fråga om nödfall och överlevnad, inte om njutning och gott.
I Aftonbladet, och andra medier så framgår det att det kan vara åsna i färdigmaten. Jag känner mig inte vare sig överraskad eller förbannad. Mer "vadvardetjasa"-aktig kanske. Vem vet vad jag har satt i mig i färdigpytten? Det utlovade oxköttet vet i tusan om jag någonsin trodde på...

Jag rekommenderar er alla att tänka tanken att ni ska äta kött färre gånger i veckan. Käka mer fisk och mera grönt. Vegetarisk kost är supergod om det är bra gjort.
Att inte äta kött varje dag är schysst mot plånboken. Och om du väljer att äta gott kött så är det trevligare än allt annat. Själv hade jag förmånen att få köpa in mig på en galen kviga som fick gå till slakt från en småländsk gård (numera finns inga små Emil som räddar en galen ko). Köttet är av en fantastisk kvalitet och mitt enda bekymmer nu är var jag ska hitta liknade nötkött när galenpannan är slut. Jag tror dock att det blir ett test här framöver!

För att slippa käka åsna: Köp en kokbok, lär er laga eget käk, njut av att smaka och se det som det kreativa och konstnarliga jobb det är! Laga efter årstid! Nu; kål, morötter, vitkål, palsternackor, rödbetor och massor... Längta efter solvarma tomater och jordgubbar! 

Till sist; cheap is shit.... Du får vad du betalar för. Och uppenbarligen, ibland inte ens det ;-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar