tisdag 18 september 2012

Beklagar å centerns vägnar

Jag blir faktiskt lite illa berörd när jag läser Alliansfritts inlägg. Hur kunde ett parti med båda fötterna djupt nere i myllan hamna så fel?

När centern rekryterar fackföreningsfientliga och smygfilmare så blir det märkligt. De rekryteras dessutom till maktens absoluta centrum i Annie Lööfs stab.

Vissa saker var bättre förr.

2 kommentarer:

 1. Ja annika

  Jag känner som du! Det finns trots allt en hel del aktiva centerpartister som står för de ideal som kännetecknade C för 10-15 år sen.

  Jag tycker det är tråkigt att centerpartiet har hamnat där de är nu.

  SvaraRadera
 2. Frågan är bara vad dessa vettiga centerpartister gör för att lösa problemet. Gör de något alls? Eller övervintrar de i hopp om bättre tider? Det sistnämnda alternativet är kanske trots allt inte så orimligt. För tvingas Lööfpartiet lämna riksdagen 2014 måste väl det återstående av folkrörelsecentern till sist avsätta högerfraktionen som då har lyckats åstadkomma ett historiskt valnederlag för sig själva och tyvärr också centerpartiet.

  En av de åtgärder som borde vidtas är att upphäva beslutet om att CUF är partiets ungdomsförbund. Det är en del i arbetet med att återskapa centerrörelsen efter 2014. Kravet på att CUF ska upphöra (vilket det i praktiken är fråga om) behöver centerpartiet stöd utifrån för att klara att genomföra. Yttre opinionstryck alltså för skiljande av CUF från centerpartiet och skapande av ett nytt ungdomsförbund.

  SvaraRadera