torsdag 7 augusti 2025

Magiskt resttrick!

 Rester ni vet, bästa grejen. Och nu har jag lärt mig en riktigt smart resträtt igen! One pot pasta. Jag vet att jag är lite sen på bollen men bättre sent än aldrig.

Igår var det dags. Jag stekte kantareller, lök och vitlök för sig. När det var nästan klart så la jag till bacon och stjälkselleri som fick fräsa med. När det var klart så la jag till en rejäl klick tomatpure som fick fräsa med en stund. I med gammal grönkål från frysen och i med hackad dill. Jag hade en kruka kvar så jag hackade de ganska tunna stjälkarna och lät allt gå ner i grytan. Så tillsatte jag en dryg halvliter vatten, buljongtärning och en skvätt grädde som jag hade kvar. Och så en god pasta av bra kvalité. Pastan hade koktid nio minuter men det tar lite längre tid i sås. Men wow så gott och krämigt det blev! Stärkelsen i pastan reder av och gör såsen helt perfekt. Ta inte för mycket vatten från början, det går finfint att fylla på efter hand. Smaka av så pastan är klar. Riven parmesan till så klart. Lite disk - stor upplevelse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar