Ett ben från ett lamm och sedan är man i himlen, ja, nog är det så!
I helgen som gick hade vi en riktig gourmetlyx hemma. På lördagen hittade jag piggvar till rimligt pris som ugnsbakades med smör, dill och citron. Firren benades noga och serverades med rödbetor, kapris och brynt smör. Oj, oj, oj.
På söndagen ägnade maken sig åt långkok. Lammlägg enligt recept från Plura. Det var tre rejäla läggar i paketet så att äta allt gick ju inte. När vi hade ätit så pillade jag loss köttet från benen och kylde. I måndags åt vi lammlägg i libabröd med grönt och sås. I onsdags kokade jag pasta och värmde lammkött i sin sås, blandade allt och rev över parmesan. Det blev som en lammragu de luxe. Utöver lunchen till två personer så satte jag in en portion till i lunchlåda. Så tre lammläggar har resulterat i två middag och fem luncher. Då har jag ändå inte nämnt att det första kvällen blev så mycket mustig sås att vi kunde frysa in dubbla grytbaser! Här snackar vi prisvärd mat! Klimatsmart och plånboksvänligt. Men som alltid så gäller det att ha kunskap om vad som är möjligt och inte. Vi behöver mer matlagningslust i livet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar