torsdag 19 november 2020

Biffigt tips

 När jag var tonåring kunde man köpa en pressad kötthistoria i korvkiosken som kallades lövbit eller liknande. Det finns kanske fortfarande :-)

Jag fick ett supertips av E om en egen lövtunn bit!

Ta god nötfärs och lägg en lämplig mängd mellan två ark plastfolie. Tryck eller kavla ut färsen tills den är så tunn som ni vill ha den. Gör ett helt gäng med tunna färsplattor när ni ändå är igång. Om inte alla går åt till att steka så kan ni ju bara tina färsen och göra annat av den. 

Frys de tunna lövbitarna. När man sedan ska tillaga dem så ta direkt ur frysen och släng ned i en rejält het panna. Stek hastigt på båda sidorna och krydda. Vips så har ni en lyxig köttbit på nolltid!

Se till att alla tillbehör är klara och att middagsgästerna tår redo. När lövbiten är klar så ska den ätas direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar