fredag 3 juli 2015

Två funderingar

Såg att en tidning recenserade flintastekar. Låt mig säga en sak direkt, flintastek kan aldrig bli bra. I synnerhet inte om den är färdigkryddad. Antingen tar ni och gör en egen grillkrydda eller så köper ni någon färdig blandning och har på i efterhand. Behöver jag säga att göra själv är det bästa alternativet ?

Men det är en bisak för flintastek kan fortfarande aldrig bli bra.

Flintasteken är den grillande mannens dröm om grottor och ihjälslagna svin som rullas sakta över glöden. Kvar i nutid finns en köttbit som skurits tvärs över grisens rumpa och den innehåller oftast flera olika köttbitar som följaktligen har flera olika grilltider. Därav att det aldrig kan bli bra... När en bit är perfekt så är en annan halvrå och en tredje torr som sjutton.

Så ta er egenblandade grillrubb och gnid in den i en kotlett i stället. Gärna en med svål kvar och ett rejält ben att hålla i.

Min andra fundering för dagen handlar om film. Jag var på bio igår och såg den nya filmen om dinosaurier som äter människor och andra dinosaurier. Jurassic World.

Om ni inte sett filmen så bör ni sluta läsa nu!

Okej, så här är det. Storyn att en man och en kvinna ska vara ovänner som fan i början och älska varandra hämningslöst i slutet är inte en nyhet precis. Men MÅSTE det vara så himla stereotypt? Superbiffen möter Prussiluskan liksom. Under filmens gång förvandlas Prussiluskan till en modig, svettig och handlingskraftig person som rullar i lera, springer i djungel och skjuter med bamsiga gevär.

Men vet ni vad som är det mest häpnadsväckande? Hennes skor. Tänk. Under hela filmen (ni ska veta att hon blir jagad av några dinosar genom svår djungel, kör lastbil och springer som en älg på gatorna i vild skräck) så håller hennes chicka högklackade pumps måttet.

SKORNA HÅLLER HELA FILMEN!!!

Obegripligt.

Det måste vara en betydligt bättre produktplacering än Mercedes lyckades med, jag hade ingen aning om att de hade såna bilar i hela filmen när maken påpekade detta.

Men skorna som höll i två timmars djungelstrapats - dem minns man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar