tisdag 1 april 2014

Snabbmat från casa de la Högberg

Mat, mat, snabb mat. Inte dålig mat, snabb.

Tre bitar fläskkarré från glada grisar förvandlas på 25 minuter till en kulinarisk delikatess.

Skär karrén i bitar, små bitar. Bryn i smör tillsammans med en rejäl klyfta vitlök. Skvätt på en deciliter gott vitt vin och låt detta stormkoka en liiiiten stund. Krydda med salvia och var inte snål, salvia är gott.
Så är det dags för en rejäl skvätt vispgrädde. Som vanligt ska ni undvika lightskräpet. Riktig grädde. Och en skvätt kalvfond, liten. Smaka! Dra sedan några rejäla tag med svartpepparkvarnen och rör om. Nu ska detta puttra en stund tills såsen tjocknar. Blir det för tjockt späder ni bara med vatten (försiktigt med mängden vatten i så fall så det inte blir för tunt i stället) eller mera grädde.
Någonstans under tiden allt det andra gjordes så drog jag igång en gryta med pastavatten. När det kokar så i med pastan och en näve salt. Köp dyr pasta. Billig skit smakar...just precis - inte så bra! Den allra värsta sortens pasta är pastellfärgad turistpasta i snygga förpackningar. Jag vet, jag har gått på det jag också. Hittills har jag inte hittat någon "snyggpasta" som inte blir sladdrig och äcklig när man kokar den. Casa di luca och Zetas pasta är riktigt bra. Finns säkert flera men bland de jag provat så är de favoriter.

När det är tre minuter kvar på pastan så häller ni i en frysförpackning gröna sojabönor (eller ärtor om ni hellre vill) i såsen och kokar tills pastan är klar. När pastan är avrunnen så tippar ni ned den i såsen och rör om. Klart! Lite riven parmesan och svartpeppar på och där står en festmåltid! Inte nog med att det är snabbt, det är ganska billigt också!

På casa de la Högberg lär vi oss att god mat kan vara snabb men det är inte nödvändigtvis så att snabbmat är god...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar