Har ni provat vit misopasta i maten? Om inte, gör det genast! Men se till att ni får fatt i rätt sort.
Just denna misopastan räcker väldigt länge. Och den håller sig länge i kylen efter att den öppnats.
Hur använder man den då? Ja men tänk er att ni saknar lite sting i något, lite djup i smakerna. I med en klick vit miso och problemet är löst!
Jag använde den senast i en pastasås. Stekte gul lök och vitlök i olja. Tillsatte en burk tonfisk av god kvalité. Tillsatte en burk körsbärstomater av god kvalité samt en hyfsad skvätt vispgrädde. Svartpeppar och oregano kryddade jag med. Och en tesked miso. Nominom!
Använd den i såser och grytor. Använd den i majonäs.
Jag mosade samman miso, smör och lite honung som jag smorde in klyftad spetskål med och bakade i ugnen. På slutet hade jag på hackade och rostade hasselnötter från Toscana...sa jag att det var gott? :-)
Man öser kålen några gånger under bakningen också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar