Jag är personligen inte mycket för att låta andra göra mitt jobb. Om vi inte talar om en kyl, en frys, en ugn eller så.
Härom dagen köpte jag en tjock härlig bit laxfilé. Den pimpades med dillstjälkar, vitpeppar och lika delar salt och socker. Imorgon blir det festlig söndagsmiddag med halstrad gravlax! Kylen har gjort jobbet när jag varit på konferens med mina arbetskamrater ett par dagar. Fantastiskt lättjobbat :-)
Med lite tur och sol så ligger hemodlad spenat bara ett par tre dagar bort. I januari passade jag på att så i ett tråg i mitt kallväxthus. Pinfärska gratisgrönsaker med minimal arbetsinsats.
Nu är vi i en tid mellan den tyngre vintermaten och den lite lättare vårmaten. Jag upplever det som en fröjd att äta i säsong. Nu längtar jag efter sparris och jag kommer få förmånen att frossa lite av den inom ett par dagar när vi reser söderut. Den vita sparrisen är alldeles speciellt god. Jag tror det har att göra med att den inte finns jämt. Vi får längta lite och det kryddar...
Jag tycker verkligen vi ska ta till vara på mat och äta i nuet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar