Ja, är det inte så det brukar heta?
I dagarna ligger alltså den stora katastrofen i att det varit kallt vid medelhavet och grönsaksskördarna har tagit stryk.
Jag tycker inte att det är någon katastrof för oss här. Definitivt för de drabbade odlarna men inte för oss. Vi kan lära oss hur gott det är med kål och rotfrukter! Kål finns i oändligt många varianter och varför inte göra sallad på den halländska grönkålen ikväll? Finaste E lärde mig dessutom att den absolut godaste dressingen till just grönkål görs på outspädd apelsinjuice, olja, salt och peppar.
Den robusta vitkålen är ljuvlig varm som kall! I savojkålen kan ni gotta in svampröra och få vegetariska dolmar. Stuva, stek, fyll och experimentera med kryddor. Vitkål och indiska smaker trivs bra ihop.
Gemsallad, isbergssallad och späd spenat är gott men det är ingen katastrof att vi inte får äta den nu - snart är det dags att driva upp själv i landet och tänk så gott det är när man fått vänta lite!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar