Mindre kött men bra kött. Gärna fisk och kyckling. Vegetarisk mat för att jag har lust. Jag funderade en stund på vad detta egentligen betyder för mig. Jag insåg ganska snabbt att det betyder att jag mår bra! Visst är det gott med en grillad köttbit någon gång då och då men den köttbiten bör vara ganska liten.
I förrgår så hade jag ett litet kravmärkt lamminnanlår på bänken. Köpt lokalt, uppfött lokalt. Jag vände köttbiten i en kryddblandning med choklad i som jag köpt på Österlenchoklad och så brynte jag hastigt runt om på högsta värmen. Efteråt så satte jag kött-termometern på 60 grader och ugnen på 120 grader. Härifrån tar det en stund fram till färdig köttbit. Men låt det ta tid för resultatet är fantastiskt. Räkna med minst 20-25 minuter i ugnen och så tio minuter för köttet att vila under folie efteråt. Allt beror förstås på om köttet var rumstempererat eller kylskåpskallt när ni började steka. Och hur stor biten var! Min bit vägde några gram under 300. Når köttet nått rätt temp och fått vila så väntar en genomrosa och mör köttbit. Bland det godaste jag har ätit faktiskt. Tillbehören måste ju matcha att man äter mindre kött. Jag valde att koka lite färsk broccoli lätt, göra en tsatziki med både fetaost och gurka i samt fritera sötpotatispommes. Min sötpotatispommes skär jag rå i ganska grova stavar och sedan lägger jag stavarna i en påse, tillsätter lite potatismjöl och skakar runt. Sedan friterar jag dem bara rakt av. Det är bara så himla gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar