Jag är faktiskt inte speciellt glad åt vanlig tomatsallad. Ofta serveras den på en lunchbuffé och det handlar ovillkorligen om smaklösa vintertomater och dålig dressing. Det blir skarpt och ganska smaklöst.
Men det finns en bra grej man kan göra! Grillad tomatsallad.
Nu hade vi hemodlade grilltomater som maken slängde på grillen tillsammans med gul lök. Grilla tomater och lök tills de får lite attityd. Maken grillade tomaterna med skalet nedåt och sedan pillade han bort lite skal när han vänt dem.
Dressingen är inga konstigheter. Olja, äppelcidervinäger, salt, svartpeppar, lite dijonsenap och så en driva hackad färsk basilika. Skär tomater och lök och så på med dressingen. Ät ljummet. Himmelriket är nära...
Jag kan inte nog understryka hur viktig oljan är. Köp inte i matvarubutiken! Jag handlar här
3-litersdunken DePadova är till vardags. Olivastro, Mandranova och flera därtill är gudomliga men lite dyra att slösa med.
Tänk när maken och jag var ute och gick i somras och doften av nyslaget gräs kom emot oss i sommarvärmen. Jag konstaterade att det doftade exakt som vår nyöppnade olivolja. Mmmmm...
Till tomatsalladsdressingen blev det Olivastro!