Gula, gröna, blå. Runda, platta eller avlånga. Pumpor kan se så olika ut. Men en sak har de gemensamt - de är goda!
Butternut är nog den vanligaste i mataffären hos mig men ser du andra så tycker jag du ska prova.
I går tog jag en grön och fin pumpa som jag skar i kuber och rostade i ugnen. Full värme, salt, svartpeppar, olivolja och lite chiliflakes i typ 15 minuter. Då la jag på fetaost och ett par nävar pumpafrö och gratinerade en stund till. Låt både pumpa och fetaost få lite svedda kanter, det är bara gott.
Nu kan man äta detta precis som det är men jag hade lite kyckling till. Gott!
onsdag 31 oktober 2018
onsdag 3 oktober 2018
Kristerssons matematik
Han är väldigt flitig, moderatledaren Kristersson. Han är riktigt bra på att räkna till sin egen fördel. Och jag har ju sett hur de tänker. De tänker att vänstern inte är med i vårt underlag på samma sätt som SD inte är med i deras... Men det stämmer inte. Vänsterpartiet har vi förhandlat med. Vi har samtalat och vi för ett nära samarbete. Att tro att SD ska bjussa på det utan kostnad - ja det faller helt på sin orimlighet.
Men låt Kristersson prova på att hitta vänner. För all del.
Under tiden kan vi laga lite mat.
Kanske lite gratinerad gnocci?
Jajamen.
Ta köpt eller hemmagjord gnocci och strössla ut i en smord ugnsform. Kläm ned lite rostad blomkål här och där. Strö över strimlad god salami. Toppa med blandad ost, gärna brie och någon hårdost. Ät med sallad till.
Snabbmat när den är som bäst. Och ni fattar vilken variationspotential denna rätten har. Här går att byta ut och äta nya varianter sju dagar i veckan ett bra tag.
Men låt Kristersson prova på att hitta vänner. För all del.
Under tiden kan vi laga lite mat.
Kanske lite gratinerad gnocci?
Jajamen.
Ta köpt eller hemmagjord gnocci och strössla ut i en smord ugnsform. Kläm ned lite rostad blomkål här och där. Strö över strimlad god salami. Toppa med blandad ost, gärna brie och någon hårdost. Ät med sallad till.
Snabbmat när den är som bäst. Och ni fattar vilken variationspotential denna rätten har. Här går att byta ut och äta nya varianter sju dagar i veckan ett bra tag.