När man hittar lite överblivet potatismos och fem sparrisar i kylen så kan man skapa underverk.
Jag gjorde gnocci av moset (bara tillsätt ägg, mjöl och krydda gärna parmesan) och sedan skar jag sparrisen i fina bitar.
Gnocci finns ju färdig om man vill vara ännu mera bekväm. Nåväl, samtidigt som gnoccin kokte så fräste jag sparrisen i rejält med smör och några salviablad. I med panko (ett lite grövre ströbröd). Stek tills pankon blir gyllenbrun, det går på bara några minuter. Riv till slut i lite citronskal. Är det torrt i pannan så kan man dra på lite mera smör på slutet.
Nu är det bara att lägga upp nykokt gnocci på tallrik och så på med sparris- och pankoröra. Lite riven parmesan också. Sedan var det himmelriket...oj så gott och så enkelt. Med färdig gnocci på under tio minuter. Göra egen tar kanske tio till. Och det är det värt.
I trädgården finns obegränsad tillgång till sallat och spenat. Rabarber...mängder. Häromdagen kokte jag rabarberchutney som är värd att göra bara för doften. Dessutom supergott till kyckling och fläskkött. Som jag brukar säga - så mycket mat och så lite tid :-)
Inte ens ohyran verkar klara den otroliga sommarvärmen som vi fått. Liljebaggarna som jag annars plockar (och dödar) flera av om dagen finns inte längre. Sniglarna ska vi inte tala om...deras tillväxt måste hänga på gärdesgården nu! Lite elände på rosorna är allt men det är inget som inte går att fixa.