I lördags hittade jag på en fiskrätt som hette duga! Köpte bergtunga filéer och så funderade jag. I frysen hade jag en burk stekt karl johansvamp. Den rörde jag samman med creme fraische, riven parmesan, salt och peppar. Så fyllde jag filéerna och rullade ihop. Nu hade jag så gott om fyllning att jag la rullen på sidan och toppade med lite fyllning. På med lite extra parmesan och så in i ugnen 20 minuter på 190-200 grader.
Jösses vad gott!
Bästa med detta är ju att man faktiskt kan göra klart allt och ställa i kylen. Passar med andra ord på en bjudmiddag när man är många eller när man helt enkelt vill ha det mesta förberett.
tisdag 27 mars 2018
onsdag 21 mars 2018
Lasagne är en riktigt bra räddningsplanka
Dags att rensa kylskåpet? Då är lasagne svaret på dina böner.
I söndags förmiddag rensade jag ut lite ledsen grönkål och kokta puylinser. Dagen innan hade jag semitorkat minitomater med vitlök.
Gjorde bechamel med kål och puylinser. Varvade sås, rikligt med god ost och så tomaterna med lasagneplattor. Inte olika lager utan samma rakt igenom. Det hela blev lite torrt så jag ringlade försiktigt lite grädde mellan varven.
In i ugnen 40 minuter (använde torra plattor) och sedan hade vi en finfin lasagne på bordet!
I söndags förmiddag rensade jag ut lite ledsen grönkål och kokta puylinser. Dagen innan hade jag semitorkat minitomater med vitlök.
Gjorde bechamel med kål och puylinser. Varvade sås, rikligt med god ost och så tomaterna med lasagneplattor. Inte olika lager utan samma rakt igenom. Det hela blev lite torrt så jag ringlade försiktigt lite grädde mellan varven.
In i ugnen 40 minuter (använde torra plattor) och sedan hade vi en finfin lasagne på bordet!