"Vilken är din favoriträtt?"
Det skulle kunna vara den allra svåraste frågan att svara på faktiskt. Jag skulle till och med ha problem att lista mina tio favoriter. Egentligen tror jag att den allra godaste maten är den som man är sugen på och sedan kan få direkt.
Idag är det min kyckling- och tomatpasta.
Bryn skuren kycklingfilé och vitlök i lite olja. Gärna i den olja som finns i burken med soltorkade tomater!
Skär sönder soltorkade tomater och lägg i pannan. Fyll på med en rejäl skvätt vispgrädde, salt och svartpeppar. Låt puttra tills såsen tjocknar lite. Smaka av.
När ni är nöjda och glada för smaken så blanda ned nykokt pasta och riv över parmesan.
onsdag 20 september 2017
tisdag 5 september 2017
Spenatens tid
I år har inte varit odlingens bästa år. Morötter och rödbetor har vuxit så sakta. Tomater och gurka har gått fint tillsammans med vaxbönor och sockerärtor. Ja, det har kanske inte varit helkass då, haha.
Spenaten som vi njöt av så mycket under försommaren sådde jag ungefär vid denna tiden förra året. Så ut i landet och så! Jag har späd spenat på väg upp nu som ska ätas så länge det bara går. Har jag tur så överlever den vinter och rådjur för att sedan vara riktigt fin i början av våren 2018. Jag passade även på att så minisquash som jag håller tummarna för kan ge lite skörd in i en fin höst.
Just nu lagar jag massa mat med tomater. Igår kokte jag in två stora burkar päron i vanilj, kanel och ingefära. Plommonen har både ätits, blivit sylt och en fantastisk marmelad. Just plommon är en favorit. Kanske för att de allra godaste inte går att få tag i året om. Snacka inte med mig om de där sura, stenhårda frukterna som säljs i butik. Fullkomligt oätliga faktiskt.
Spenaten som vi njöt av så mycket under försommaren sådde jag ungefär vid denna tiden förra året. Så ut i landet och så! Jag har späd spenat på väg upp nu som ska ätas så länge det bara går. Har jag tur så överlever den vinter och rådjur för att sedan vara riktigt fin i början av våren 2018. Jag passade även på att så minisquash som jag håller tummarna för kan ge lite skörd in i en fin höst.
Just nu lagar jag massa mat med tomater. Igår kokte jag in två stora burkar päron i vanilj, kanel och ingefära. Plommonen har både ätits, blivit sylt och en fantastisk marmelad. Just plommon är en favorit. Kanske för att de allra godaste inte går att få tag i året om. Snacka inte med mig om de där sura, stenhårda frukterna som säljs i butik. Fullkomligt oätliga faktiskt.