måndag 31 augusti 2015

Sensommar

Det har inte varit gurkans år i år. De små gurkämnena har gulnat och fallit av inne i växthuset. För stor skillnad i temperatur mellan natt och dag.

Nåväl. Nu är det verkligen sensommar och vi rustar redan lite för höst. De somrigaste sittplatserna har vi tagit bort. Gästrummet har bytt skepnad och kommer strax vara redo att hysa citrus, oliv och alla andra som inte tål den svenska vintern så bra. Men, hör och häpna, i år har vi tagit det stora steget att plantera ut tulpanträdet på en skyddad plats. Ja, det har övervintrat ute förut också men då i en varm och skyddad upphöjd bädd. Nu får vi se hur det går.

Snart kommer katsuraträdet att dofta kardemumma. Jag vet att många säger att katsuran doftar kanel. Det tycker inte jag alls att den gör. Jag tror att det i grunden är ett missförstånd. Någon har sagt att katsuran doftar "bullar" och därav dragit slutsatsen att det handlar om kanel.

tisdag 25 augusti 2015

Där sagor blir verklighet...

Jag vet inte jag...men känns det inte lite läskigt när man läser nyheter denna veckan?

"Under lördagsmorgonen fick polisen i Vimmerby göra en minst sagt ovanlig utryckning.
Efter ett tips om brott mot djurskyddslagen valde polisen att göra hembesök i en lägenhet i stadsdelen Bullerbyn – och i lägenheten fann man en liten apunge."
Ur Vimmerby Tidning

Någon dag senare uppenbarar sig följande brottslighet.

"Det var med full kraft som polisen slog till mot knarkodlingen i ett hus i Lönneberga socken. När man kom in i huset upptäckte man att det fanns mängder med marijuanaplantor."  Även detta klippt ur Vimmerby Tidning

Men vad är det frågan om! Har polisen beslagtagit Herr Nilsson! För att köra honom till Skansen och Jonas Wahlström. Har Kling, Klang och Prussiluskan gett upp om ett barnhem för Pippi och helt enkelt fokuserat på Herr Nilsson i stället. Och i så fall varför? Dessutom undrar man ju varför tidningen påstår att det är ovanligt. Kling och Klang är ju jämt i Villa Villekulla och försöker få med Pippi till barnhemmet! Jag  vet en sak - detta känns konstigt.

Fast inte hälften så konstigt som resten...

Knarkodling i Lönneberga, jojo. Det vet vi ju att små entreprenörer blir stora men att entreprenörskapet och påhittigheten skulle ta form i gröna fingrar kunde vi aldrig ana. Det är väl bra att landsfiskalen får ordning på detta och ser till att kanalisera påhittigheten på lagens smala väg i stället.

Det pågår märkliga saker i Vimmerby.

UPPDATERAT

Som om ovanstående inte vore nog så har Liemannen blivit anmäld till socialen i Vimmerby.

Var ska detta sluta?

torsdag 20 augusti 2015

Bytte både bil och servicepersonal

Idag skrev jag på papper för en fin liten Volvo. Det ska bli härligt med en ny bil. Framförallt ser jag fram emot kontakter med servicepersonalen på Skobes. Den har jag saknat under tiden med ett annat bilmärke.

För inte så hemskt länge sedan servade vi gamla bilen. När vi kom och skulle lämna så var det med viss svårighet någon till sist uppmärksammade att det fanns kunder på plats. Vi bestämde en tid då vi kunde hämta bilen och lämnade den i verkstadens vård. När vi kom tillbaka fann ånyo tre personal som fullkomligt ignorerade kunderna. Och bilen var inte klar. När vi väntat länge och väl så fick vi ett papper i näven med resultatet av servicen, en nota på 5 350 kronor och en märklig upplysning om två fel som kunde åtgärdas framöver.

Det var min knuff till att kika på ny bil....

fredag 14 augusti 2015

Fröjdefull fredag i solen

I dag ägnade jag en sen lunch åt att shoppa loss i glada grisenbutiken i Brantestad. Oj, så mycket gott jag fick hem! Bland annat fyra kilo finfina kamben som maken ska grilla till trevliga gäster imorgon. Själv ska jag stå för desserten - nutellasemifreddo med inslag av oreocookies och en salt karamellsås till. Om gästerna inte blir glada av den maten så vet inte jag...

Nutella och oreos i samma efterrätt...nutellan fanns dessutom hos Coop och var både eko och fairtrade.

Ikväll ska jag på egen hand sätta i mig en massa getost, rödbetor, nybakt bröd och lite kallskuret. Nyskördade söta tomater blir det till. Efteråt kan jag njuta en bit gruyere med fikonmarmelad.

För att klara all denna mat så får det helt enkelt bli en runda i trädgårdsgymet också. Bevattningen kräver både styrka och lite kondis. Föresten så är jag ganska nöjd med att äntligen ha anmält mig till Korpens vattengympa till hösten! I 38-gradig bassäng. Nytta och njutning samtidigt :-)