måndag 18 juli 2011

Det goda livet utan kök

Vi firade fyraveckorsjubileum utan kök i onsdags. Man bör ha humor om man ska renovera.

Fantasin när det gäller måltider tryter inte ännu och idag har jag nära nog överträffat mig själv. En sommarsallad som smakar betydligt godare än man kan tro!

Ni behöver:
Räkor med skal
En bit varmrökt lax
rädisor
Galiamelon
Potatis
Späd squash
Persilja

Pilla räkorna, dra sönder laxen med fingrarna, tärna melonen, snitta rädisorna och blanda ned i en form. Koka potatisen mjuk, klicka över rejält med smör som får smälta ned bland potatisarna och lägg skuren squash över den varma potatisen. Låt detta stå en kvart så potatisen inte är skållhet. Blanda allt och dra i rejält med persilja. Vi åt med en sås gjord på majonäs, turkisk yoghurt, riven parmesan, salt och svartpeppar. Och ett saftigt bröd till. Hade det inte varit regntunga skyar och söndag hade det förmodligen varit syndigt gott med bubbel till detta! Nästa gång...

Bortsett från att denna ljumma sallad var god så var den förgjordat snygg också!

Nej, jag kommer inte att blogga jättemycket under min ledighet....så är det. Bara då och då när recepten faller på... I övrigt ska jag ägna mera tid åt att bekämpa mördarsniglar, myror och ogräs. Samt att nöta på min nya solstol.

Gör det du med!

fredag 8 juli 2011

Juholt pressad till max

Moderaterna lanserar en fånig sedelpress till Håkans ära. Så de kan räkna på hur mycket han vill göra av med.

Tänk att det ska vara så svårt att fatta att vi har samma pengapåse men väljer att ha olika utgifter....i stället för att ösa ut pengar på skattesänkningar till de välbeställda så vill vi använda pengarna till att utrota barnfattigdomen. Exempelvis.

När skolan, omsorgen och vården behöver resurser så funkar det inte att införa ytterligare ett jobbskatteavdrag. Resurser är skattemedel och vill vi ha en bättre skola, vård och omsorg så måste vi våga stå upp för att det kostar.

Jag hyllar Aftonbladets Ledarblogg som lanserar några ytterligare pressar tillägnade vår store ledare....lysande Fridén....
Läs gärna mera hos Peter Johansson på Röda berget.

I valet 2014 ska vi göra slarv....nej förlåt - pressylta av alliansen :-)

torsdag 7 juli 2011

Den bistra sanningen

Läser Svensson idag och delar med mig av slutraderna:

"Kontaktförmedlingen i Almedalen är en dyr och för vanligt folk jävligt ointressant verksamhet. Ingenting som sägs där förändrar det faktum att fler och fler arbetare dör på jobbet, att Sverige blir mer och mer omänskligt att leva i. För sånt förändrar man inte genom att mingla runt med andra ur eliten med en öl eller ett vinglas i näven."


Tänkvärt så klart.

Det gäller att tankar byts på flera ställen än i Almedalen. Och det krävs att de kloka idéer som föds i alla spännade kontakter inte stannar på ön eller försvinner i ett rosérus.

Rapport från ett stampat jordgolv

"Det går bra."

Så svarade hantverkaren från hålet i marken som förr var ett kök.

Allt är relativt, tänkte jag och for till jobbet.

onsdag 6 juli 2011

Svd gone bananas

Men snälla! Rubriksättaren på Svd har verkligen kämpat på idag!

Se denna maffiga om illegala hönor med polisbevakning i Halmstad, eller varför inte om utrymmande kroppkakor i Kalmar.

Den enklaste av rätter

Det gäller att vara påhittig när man lagar mat ute på grillen. I går lyckades jag över förväntan. Två foliepaket men ett halvt fiskblock i varje (lägg fisken på en rejäl smörklick), salt och stark curry, häll över grädde blandad med lite hummerfond på flaska. Knöla ihop och på med knytet på grillen 20 minuter eller så. Det var toppen!

Centerns avhopp

Bara två dagar efter Fredrik Reinfeldts flopptal i Almedalen meddelar centern att partiet vill hoppa av allianståget till valet 2014.

Varför vänta?

Risken är ju uppenbar att hela partiet faktiskt inte finns alls och därmed inte ens KAN utgöra en del av alliansen!

Moderaterna kanske vågar gambla och tro på att de själva växer ytterligare och därmed inte ens behöver centern. Man behöver inte ens läsa mellan raderna för att förstå att centerföreträdare tycker att moderatföreträdare blivit för styva i korken.

Från Svd:
"– De har ridit för mycket på sin storhet. Där borde finnas en större ödmjukhet, säger Lennart Pettersson, ordförande för partiets största distrikt Skåne."

Jag har ofta blivit förvånad över att folkrörelsepartiet centern kunnat rätta in sig i moderatledet så fullt ut. Men det gnisslas nog tänder lite här och var.

Ett citat till från SvD:
"–Vi har tappat bilden av Centerpartiet som den lilla människans parti. Det är inget att hymla med att regeringsinnehavet har kostat rent partimässigt, säger exempelvis Per Schöldberg, distriktsordförande i Kronoberg."

Gång på gång har vi sett centerföreträdare försvara de mest märkliga beslut i regeringen. Kärnkraftsutbyggnaden är bara ett i mängden.

Kanske är det dags att centern lämnar de styvsinta moderaterna som inte blir ett folkrörelseparti ens när de fattar beslut att de SKA vara ett....

Centern och socialdemokraterna har samarbetat framgångsrikt tidigare. I nuläget har centern en stor och trist högerstämpel som de skulle få jobba bort. Vill centern bli den lilla människans parti igen så duger det inte att gå i moderaternas ledband.

Mera hos Claes Krantz och Martin Moberg och Peter Högberg och Peter Johansson och Ingela i Vimmerby och Johan Sjölander och Kristian Krassman på en blogg nära dig.

tisdag 5 juli 2011

Almedalen i tanken

Almedalen är i full gång utan mig. Jag är med i tanken, kan man säga. Läser mycket!

För er som vill läsa direktrapporter via andra intressanta bloggar kan jag tipsa om Johan Westerholm och Lis Astrids blogg och Martin Moberg och Peter Högberg och Peter Johansson och Sebastian Stenholm och Jämlikhetsanden och Ledarbloggen och Roger Jönsson som lyssnat på Reinfeldt i efterskott...

Så långt de andra.

Jag kilar omkring i mitt hem. Det som är kvar av mitt hem. Större delen har numera stampat jordgolv och de chicka uteköken i varje magasin är hemma en bister nödvändighet. Uteköket som för övrigt består av en grill och en kokplatta.

Någon som tror att Håkan Juholt tillsätter ordförande för sossekvinnorna?

Svar: Expressen...

Hahahah..........

Inte särskilt sannolikt och ganska dum som konspirationsteori. Att partiordföranden lägger sig i/påverkar/tillsätter ordförande i en sidoorganisation händer inte. Det vet Expressen också innest inne.