torsdag 24 juni 2010

Privatisering av tvätt kostar skjortan

I Vimmerby kommun är det okej att det kostar extra när något privatiseras. Tvätten kommer att kosta ungefär en miljon mera när den läggs ut på privat utförare jämfört med vad det kostar att kommunerns egen personal sköter ruljangsen.

Peter ger hela bilden.

Kostar det så smakar det? Nej.

måndag 21 juni 2010

Haralds bordsskick är sådär

Älgar dregglar.
Och skräms.

I helgen besökte familjen Virums älgpark utanför Tuna. En fantastisk upplevelse som jag rekommenderar varmt!

Men för någon med koskräck i grunden så är älgmatning ingen lek...

Skogens konung Harald hade precis mumsat upp äpplen ur handen, vänt och gått vidare. Själv vände jag på huvudet och tittade på den bedårande lilla älgkalven på andra sidan.

När jag vände tillbaka så är Haralds mule en näslängd i från mig. Till mina vagnskamraters stora förtjusning så pep jag skräckslaget och hoppade så högt som vagnstaket tillät.

Harald tog det hela med stort lugn och när vagnen åkt vidare så kunde älgflocken summera ytterligare en skrämd turist.

Allvarligt talat, älgkontakt av tredje graden är häftigt. Sonen lät Harald nappa potatisbitarna från sin egen mun. Men betänk att bordsskicket är sådär och att en älg kan producera rejäla mängder dreggel.

fredag 18 juni 2010

Kommunal smutstvätt ska bli vit till varje pris

Snyggt jobbat borgerligheten i Vimmerby!

Ekonomin är i gungning och den som känner till läget oroar sig som tusan över var allt ska tas. Tittar man framåt, och det kan ju vara lämpligt som politiker, så finns det stora utgifter som väntar.

Vad gör den politiska majoriteten då? Jo, tillsammans fixar (M), (C), (KD) och (FP) en stoooor extrakostnad för att få nöjet att lägga ut ett jobb privat.

Peter skriver om turerna med den kommunala smutstvätten som ska bli vit till varje pris.

torsdag 17 juni 2010

Solen skiner men många har det mörkt

Visst är det skönt att solen skiner.

Men många har det svårt i Sverige i dag trots detta. 10 procent är utan jobb och allt för många är unga människor. Det märkliga är att 2006 kallade den borgerliga alliansen 6,3 procents arbetslöshet för "massarbetslöshet".

Socialbidragen ökar lavinartat och även där är det allt för många unga som behöver söka.
Socialbidragstagarna ökar allra mest i åldrarna 20-24 år. Arbetslösheten bland 18-24 åringar har ökat med 56 procent sedan samma tid förra året.
Ungdomsstyrelsen rapporterade i veckan att andelen fattiga unga har fördubblats under 2000-talet. Och värst utsatta är de unga ensamstående föräldrarna. Där har andelen fattiga ökat från 19 till 76 procent!
Fattigdomen medför dessutom försämrad hälsa för alla dessa unga.

I dag har vi en regering som blundar för detta och tycker att det går bra för Sverige. En regering som gärna vill försämra villkoren på arbetsmarknaden ytterligare för unga människor. En regering som tycker att det är okej med hela jobbet och halva lönen om du är under 25.

Unga behöver jobb och utbildning. De behöver schyssta villkor på arbetsmarkanden, gärna praktik men i samförstånd mellan fack och arbetsgivare. Om vi inte satsar på att utveckla Sverige så kommer de unga inte att få några jobb hur mycket än alliansregeringen rear ut ungdomar. Unga får jobb när det finns jobb att få och där de har rätt kompetens.

Unga ska ha stöd från dag ett i arbetslöshet, inte ha aktivitetsförbud i 100 dagar som de har i nuläget. Vi satsar på sänkta kostnader för den som anställer arbetslösa unga och vi satsar på sänkt arbetsgivaravgift för de små företagen. Att rikta satsningarna så exakt fungerar mycket bra, det vet vi sedan tidigare.

Jag säger: glöm inte de unga och barnen när ni går och röstar i september.

måndag 14 juni 2010

Satsar på skolmaten

Sossestyrda Kalmar kommun satsar 4 miljoner extra på skolmaten. Den ska lagas från grunden och alla halvfabrikat ska bort. Önskar att jag skulle kunna få se liknade förslag överallt!

Unga som nyttjas

Facket har inte för stor makt. Centerungdomarnas käcka "sänka facket och sköt dina egna förhandlingar" verkar ju inte vara en gångbar modell.

Camilla Wedin berättar om ett dåligt exempel.

fredag 11 juni 2010

torsdag 10 juni 2010

Siffror och siffror - vilken sanning är sann?

I gårdagens Rapport hävdades det att utanförskapet minskat med 100 000 personer. Men den siffran ska vi nog ha en mycket skeptisk inställning till. Den definition som moderaterna använde inför valet 2006 stämmer inte överens med detta. Man jämför äppen och päron.

Ulrika Falk skriver bra om detta! Och Krassman.

På Alliansfritt Sverige finns en hel del matnyttigt i frågan (och andra).

onsdag 9 juni 2010

Kontrakt till ungdomarna!

Rödgrönt kontrakt för jobb till ungdomar! Det känns sååååå bra idag!

Satsning på unga arbetslösa

I dag presenterar de rödgröna en satsning för att komma till rätta med ungdomsarbetslösheten.

Härligt!

Samtidigt debatteras arbetslösheten i riksdagen. Vi behöver verkligen påminna om att det finns 10 procent där ute som inte har ett jobb att gå till idag!

Maud Olofsson får bevisligen svart på vitt i dag att det inte blivit 100 000 flera sysselsatta.

Peter skriver mera om arbetslösa, Johan om debatten i riksdagen.